info@doolbouw.nl  0345-618244

Over ons

Van den Dool Bouw B.V. zit al meer dan 75 jaar in Leerdam. We werken voornamelijk in de driehoek Tiel-Utrecht-Dordrecht.

Waar we goed in zijn: nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie en restauratie. We bouwen niet voor vandaag, maar voor de toekomst. Nieuwe panden, maar óók panden die moeten worden onderhouden, gerenoveerd of gerestaureerd, moeten er over tientallen jaren nog steeds staan. Dat is onze visie. We zijn er dan ook trots op als we door de stad fietsen en de panden zien waar de twee generaties voor ons nog aan hebben gewerkt. Door te bouwen maak je deel uit van de geschiedenis.

Aangesloten bij Bouwend Nederland
Van Den Dool Bouw B.V. is aangesloten bij Bouwend Nederland. Dit is een vereniging van bouw- en infrabedrijven die werkt aan een vitale en professionele bouwsector. Door onze aansluiting bij Bouwend Nederland én de wil om het altijd beter te doen, blijft onze kennis van de bouw op peil.

Opleidingsbedrijf
We zijn geen groot bouwbedrijf en dat is een bewuste keuze. In totaal werken we met 15 mensen en daarnaast schakelen we regelmatig zzp’ers en vaste onderaannemers in. Door klein te blijven, houden we grip op wat we doen en kunnen we snel schakelen. De mensen die bij ons werken, leiden we op tot allround medewerkers. Dat doen we in samenwerking met Bouwmensen, een vereniging van bouw- en infra-opleidingsbedrijven. In een tijd waarin steeds meer kennis verdwijnt, vinden we het belangrijk dat we investeren in opleiding en vakmanschap. Hebben we de kennis een keer niet in huis, dan schakelen we een van onze specialisten in.

Eigen machinale
Onze werkplaats is zo uitgerust dat we zelf bijvoorbeeld ramen, kozijnen en deuren kunnen maken. Als er behoefte is aan maatwerk, dan doen we dat dus in huis. Dat scheelt een hoop tijd en we hebben in één keer precies wat we nodig hebben.

geschiedenis

Jan en Cees van den Dool zijn de derde generatie in het bedrijf. Het begon allemaal in de Tweede Wereldoorlog, toen zijn opa een bouwbedrijf begon. Hij werkte vanuit huis en bediende de agrarische sector in de buurt door onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. In 1960 droeg hij het stokje over aan zijn schoonzoon. Deze breidde de werkzaamheden uit en besloot om huizen te gaan bouwen en de agrarische sector breder te bedienen door ook stallen te maken. In de jaren 80 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Nijverheidsstraat. In 1993 namen Jan en Cees het bedrijf van hun vader over.

Dat ze de bouw in zouden gaan, was voor hen vanzelfsprekend. Ze volgden allebei een bouwkundige opleiding en werkten op vrije dagen en in de vakanties in het bedrijf van hun vader.

© Van den Dool Bouw B.V. - Website gerealiseerd door Stiho, Revontuli en OSW